Begränsad gratisversion av Kaspersky

Expandera alla | Dölj alla

Kaspersky Free är en begränsad gratisversion av Kaspersky. Att använda gratisversionen av programmet ger dig högkvalitativt skydd kompletterat med avancerade funktioner och ett användargränssnitt helt omarbetat för enkel användning.

Du kan aktivera programmet genom att logga in på ditt My Kaspersky-konto från enheten som du installerar programmet på. Kaspersky Free fungerar inte om din enhet inte är ansluten till ditt konto. Du kan skapa ett konto i kontoanslutningsfönstret under programaktivering eller på My Kasperskys webbplats. Du kan även använda uppgifter som används med andra Kaspersky-resurser för att logga in på ditt konto.

Kaspersky Free-prenumerationen förnyas utan din inblandning.

Dessutom kan du alltid byta till en betald Kaspersky-prenumeration utan att ladda ner och installera ytterligare programvara.

Byt från Kaspersky Free till Kaspersky Standard eller Kaspersky Plus

Vad ingår i Kaspersky Free?

Fil Antivirus

Fil Anti-Virus förhindrar att datorns filsystem infekteras. Komponenterna startas när operativsystemet startar upp, finns oavbrutet kvar i datorns internminne och söker igenom alla filer som öppnas, sparas eller startas på din dator och alla anslutna enheter. Kaspersky Free fångar upp varje försök till filåtkomst och söker igenom sådana filer för kända virus och annan skadlig programvara. Ytterligare åtkomst till filen medges endast om filen inte är infekterad eller om den har desinficerats. Om en fil av någon anledning inte kan desinficeras tas den bort. En kopia av filen kommer då att flyttas till karantänen. Om en infekterad fil placeras på samma plats som en borttagen fil med samma namn brukade finnas på, sparar Karantän endast en kopia av den senaste filen. En kopia av den tidigare filen med samma namn sparas inte.

E-postskydd

E-post Anti-virus söker igenom inkommande och utgående e-postmeddelanden på din dator. Mottagaren kan endast öppna dem om de inte innehåller farliga objekt.

Surfa säkert

Surfa säkert fångar upp och blockerar körningen av skript på webbplatser om de utgör ett hot. Surfa säkert övervakar också all webbtrafik och blockerar tillgång till skadliga webbplatser.

Skydd mot nätfiske

Skydd mot nätfiske gör det möjligt att kontrollera webbadresser för att ta reda på om de ingår i listan över nätfiskeadresser. Den här komponenten är inbyggd i Säker surfning.

Systemövervakaren

Komponenten Systemövervakning återställer de ändringar i operativsystemet som gjorts av skadlig aktivitet eller annan programvaruaktivitet.

Komponenten skyddar mot skadlig programvara, inklusive:

Du rekommenderas inte att inaktivera denna komponent.

Skydd mot nätverksattacker

Komponenten Skydd mot nätverksattacker startas vid operativsystemets uppstart och spårar inkommande trafik för aktiviteter som kännetecknar nätverksangrepp. När ett försök till nätverksattack upptäcks blockerar Kaspersky Free all nätverkstrafik till din dator från den angripande datorn.

Skärmtangentbord

Skärmtangentbord förhindrar läsning av uppgifter som skrivs med datorns tangentbord och skyddar personliga data mot läsningsförsök med skärmdumpar.

Antimalware Scan Interface (AMSI)

Antimalware Scan Interface (AMSI) tillåter ett tredjepartsprogram som stöder AMSI att skicka objekt (till exempel PowerShell-skript) till Kaspersky för ytterligare sökning och för att få sökningsresultat för dessa objekt.